Latest NewsRead our latest news and see our recent work

Find items by tag

Estcourt School, Hull

A kitchen refurbishment at the Estcourt Primary School, Hull.

Customer:

Delta Academies and Hull City Council

Project:

Estcourt Primary School, Hull

Brief:

Following a meeting between the school and the client it was confirmed that the kitchen would be re-furbished and brought in-line with current standards. Also a wall separating a toilet and changing room was to be removed totally and the area to be made part of the kitchen.

The kitchen then as a whole was then re-fitted with hygienic wall and floor coverings. New equipment consisting of a Rational 10 grid electric SCC combination oven complete with Ultravent Hood, Williams Refrigeration, Hobart HSM20 litre mixer, various bespoke stainless-steel benches and racking. Additionally a hygienic suspended ceiling and energy efficient LED lighting were included.

Design/planning:

Our in-house design team produced a CAD Drawing and specification for approval by the client and the environmental health officer. The drawing was altered after our first design meeting to suit the more up to date menu and the school’s meals requirements.

Once the drawing and specification had been approved it was handed to our project management team who produced a program of works to inform the client of every step of the refurbishment process. This also included a comprehensive health and safety file to ensure safe working always.

Product delivery:

ATL assigned an experienced and dedicated project manager to ensure the project was completed on time and cost with minimum supervision from the client. The project manager was responsible for safe working always while ensuring our team of contractors and our own team of engineers where working to the highest possible standards.

The work consisted of:

  • Stripping out the kitchen and safely storing all the equipment ready to be re fitted.
  • Full re-wire and replacement of all pipework in the kitchen.
  • The installation of hygienic wall and floor coverings.
  • Commissioning of structural engineer and the installation of structural steelwork to aid the removal of existing wall.
  • Hygienic suspended ceiling and energy efficient LED lighting.
  • Replace all stainless-steel benches, sinks, racks.

Once completed the project manager conducted a handover meeting and a project completion folder. This contained all the relevant certificates to ensure the complete satisfaction of the client.

ATL completed the project in exactly 4 weeks and delivered the project on timescale and cost.

Customer feedback:

"Estcourt school kitchen was a very small space and for quite a while we were stuck as to how we could create a space to produce food from, (the food for this school was delivered daily from other schools)

We contacted ATL who came down and discussed our requirements for the space we had, created a drawing and quoted for the work, ATL were successful and began the work in the summer holidays the finished job was a complete transformation of the space, once a dingy old fashioned service space is now a modern compact professional fully functioning kitchen.

From start to finish ATL were very professional, listened carefully to our wishes and delivered on time, the children at this school now enjoy fresh cooked food produced daily from a modern kitchen."

Gallery:

estcourt4
estcourt3
estcourt2
estcourt1

Find items by tag